EnergyBalance Ovega3 Life Algenolie Capsules 250mg
Ovega3 ™ life bevat de actieve omega-3 stof DHA, docosahexaeenzuur.
Deze actieve omega-3-stof is belangrijk voor ons lichaam en kan niet worden vergeleken met andere omega-3-vetzuren, die worden geleverd in de vorm van ALA, alfa-linoleenzuur. ALA, alfa-linoleenzuur, is geen werkzame stof en moet eerst door ons lichaam in een complex proces worden omgezet in de actieve omega-3-stoffen, DHA, EPA, DPA of OTA. 90% Van deze stof gaat verloren als ons lichaam ALA verandert in DHA. Dat betekent dat van de 2.000 mg omega-3-alfa-linoleenzuur slechts 10% of 200 mg van de actieve omega-3 stof, docosahexaeenzuur, overblijft nadat onze lichamen het proces hebben voltooid.
Essentieel
Omega-3-vetzuren zijn essentieel. Ons lichaam kan ze niet produceren en is afhankelijk van onze voeding voor deze belangrijke stoffen. Omega-3 vetzuren worden opgenomen in het celmembraan en zijn cruciaal voor hun productie en functie. Omega-3-vetzuren hebben een positieve invloed op de regulatie van de bloedlipiden.
Voor aanstaande moeders
Omega-3-vetzuren beïnvloeden de ontwikkeling van hersenen en ogen bij baby's. De omega-3-bijproducten, eicosanoïden, beïnvloeden tal van metabolische processen en functies.
Bouwsteen voor ogen en hersenen
60% van alle vetzuren in het netvlies van het oog en 40% of de meeste onverzadigde hersenlipiden zijn samengesteld uit het omega-3 vetzuur, DHA. Omega-3 vermindert de negatieve effecten van arachidonzuur, dat is een omega-6-vetzuur en te veel wordt geconsumeerd wanneer we voedselproducten van dierlijke oorsprong eten.
Tekort aan omega-3-vetzuren
Omega-6-vetzuren beïnvloeden ons vermogen om omega-3-vetzuren te absorberen. Te veel omega-6-vetzuren in onze voeding vertragen de opname van omega-3-vetzuren. Het Duitse voedingsrapport uit 2000 en het Oostenrijkse voedingsrapport uit 2003 hebben aangetoond dat de bevolking te veel omega-6 consumeert in hun dagelijkse voeding. Volgens de voedingsrapporten is de huidige relatie tussen omega-6 en omega-3 8: 1. Volgens wetenschappelijke bevindingen zou het echter 5: 1 moeten zijn. Dat betekent dat we onze consumptie van omega-6-vetzuren moeten verminderen zoals linolzuur, gamma-linoleenzuur en arachidonzuur en / of onze consumptie van omega-3 verhogen.
Natuurlijke triglyceriden
Natuurlijke triglyceriden (TG) ook wel triacylglycerol genoemd, zijn de natuurlijke vormen van vet. Alle vetten geproduceerd of opgeslagen door levende planten of dieren als energiereserves hebben de vorm van TG. TG is een verbinding van 3 vetzuren en 1 glycerol. Naast TG worden ook omega-3-capsules in verschillende landen verkocht in de vorm van ethylester (EE). EE is een "kunstmatige vorm", wat betekent dat het in die vorm niet in de natuur voorkomt en goedkoper is dan TG. Alleen natuurlijke TG-oliën zijn toegestaan in omega-3-producten in Zwitserland, Duitsland en Frankrijk. Kunstmatige EE is toegestaan in omega-3-producten in landen zoals de VS. De DHA-algenolie die wordt gebruikt in Ovega3 ™ is een natuurlijk TG-product.
Dosering
Volwassenen, tieners en kinderen vanaf 7 jaar: Dagelijks 1 capsule
Ingrediënten
Gemaakt van de olie van de Microalgae Schizochytrium sp. met DHA omega-3 vetzuur in kleine plantaardige capsules. Gegarandeerd vrij van verontreinigingen.